Descripció

Amb el pas dels anys els usos d’un habitatge canvien, i també ho fan les necessitats de les famílies que hi viuen. Un habitatge extremadament compartimentat podia tenir sentit vint anys enrere. Les distribucions amb quatre habitacions independents i cuina tancada podrien condicionar la forma d’utilitzar els espais i limitar-ne la funcionalitat.

Proposem repensar la cuina tancada, donant-li l’espai de l’habitació annexa i fer-ne una sala on es prepari el menjar i hi pugui cabre una taula de bones dimensions. Eliminem les portes entre la cuina i la sala d’estar, difuminant la frontera entre els dos espais. El paviment ceràmic diferencia i dóna personalitat a l’espai.

La sala d’estar en converteix en un espai polivalent, integrant una de les habitacions en un estudi en relació directa amb la sala d’estar, i separat d’aquesta per un moble baix mòbil que, en cas de necessitat, es pot moure i fer la sala més gran.

El resultat final ha prescindit de dues habitacions petites per integrar-les a espais principals, eliminant espais d’un únic ús compartimentat i  creant espais més polivalents i relacionats entre ells.

Badalona (Barcelona)
2015

Superficie:
82 m2

Arquitectura:
Pol Femenias

Promotor:
Privat

Imatges:
©FEM

Espai cultural alella