Descripció

Disseny de gelosia ceràmica a partir de la geometria del quadrat i del rombe. Pensada per matissar les parets mitgeres del projecte d’Urbanització de La Salut, aconsegueix incorporar matisos, reflexes i transparències a partir de només tres peces diferents: rombe (massís o foradat) de 20x20x14cm i cub de 20x20x20cm. El cub, col·locat lateralment o a testa, permet treballar com a dues peces diferents, transparent o massissa, simplificant el procés constructiu. La col·locació en espiga permet un coronament esglaonat, gairebé orgànic, que ressegueix els canvis de nivell de les mitgeres, unificant-los amb un traç continu.
La gelosia buscava incorporar tot el contingut de les mitgeres existents, que mostraven el pas del temps i els canvis que havia patit la ciutat. Les mitgeres, moltes autonstruïdes, algunes massisses, altres calades o fetes d’encanyissat, amb diferents alçades, reflexaven la personalitat del lloc i en relataven la història. Tota aquesta riquesa de matisos, transparències i textures eren els que la nova gelosia havia de poder incorporar.
L’esmaltat es redueix als 7 colors originals de les façanes posteriors, al qual hi sumem el color original de la ceràmica. Aquests vuit tons, en acabats esmaltats o mate, massissos o foradats, són els que permeten introduir els matisos dins l’acabat continu de la gelosia.

Informació i venta: sales@femarquitectura.com.

  • Pots accedir a la galeria completa de Fotos

Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)

Concurs 1r premi (2010)
2011-2013

Sup:
600m2

Arquitectura:
Pol Femenías

Arquitecte tècnic:
Josep Maria Fosalba

Ceramista:
Ceràmica Cumella

Promotor:
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Imatges:
©OM 3studi

Flickr:
https://www.flickr.com/photos/118060382@N02/sets/72157641203690605/

Premis:
2010 – Concurs 1r Premi
Premi ASCER 2014 (Categoria Arquitectura)
CID Award 2014 (International)

Publicacions:
Arquitectura Viva
DOMUS
Designcontext
Designboom
Baunetz
Metalocus
EL PAÍS