Side Bench

By Roura

Descripció

Disseny d’un element urbà lineal que funciona com a banc, font d’il·luminació i mur de contenció de terres. Dissenyat originalment per al projecte de La Salut, es buscava convertir en element urbà la tradicional mitgera de carretera per tal de proporcionar certa sensació de protecció al parc respecte el trànsit rodat. La intenció era resseguir amb un element lineal continu el nou traçat de la carretera i, a l’hora, conferir a aquest certa personalització que l’allunyés de la tosquedat que acostumen a tenir aquests separadors i fer-lo més amable per a l’usuari.
El Side Bench resol la contenció de terres de l’enjardinament del parc i serveix de suport paer a un banc lineal que ressegueix la carretera. En el seu interior amaga un fluorescent de led que desprèn una llum lineal pel costat de la carretera que s’endevina pel costat del parc a través d’unes microperforacions fetes a l’acer corten per sobre de la línia del respatller.
2013

Arquitectura:
Pol Femenías

Arquitecte tècnic:
Josep Maria Fosalba

Col·laborador:
Lamín Bojang

Produït i comercialitzat per:
Iluminación Roura

Imatges:
©OM 3studi/PFA