VILLA HENGE

Bali

Descripció

Situada en un entorn totalment salvatge i a primera línia del mar de Bali, es planteja el repte de construir una vila que s’integri el màxim amb el seu entorn i tingui el mínim impacte en el paisatge.
El projecte pren forma treballant a partir de l’excavació i creant els espais en negatiu. Les estances es distribueixen aprofitant les concavitats de la roca i s’aprofita les columnes de formació natural com a suport estructural.
La casa es redueix a una llosa de formigó enfosquit que defineix la cota contínua de la coberta, establint la línia horitzontal, la cota zero, l’ordre dins l’aparent caos natural. La gran llosa, amagada amb rocs de la zona, acollirà les estances de la casa i crearà grans porxos que proporcionaran ombra i ventilació davant el clima tropical.
Bali (Indonèsia)

2013

Superficie:
725m2

Arquitectura:
Pol Femenias

Arquitecte tècnic:
Josep Maria Fosalba

Càlcul de instalacions:
Carles Edo

Promotor:
Privat

Imatges:
©PFA